Zoola Camp: літо знань та творчості в мальовничих Карпатах

Zoola Camp: літо знань та творчості в мальовничих Карпатах

Цього року в мальовничих Карпатах, у селищі Вижниця,  відбувся благодійний літній табір “ZoolaCamp”, який став унікальним не лише своєю програмою, а й духом та незабутніми моментами.

Команда  ентузіастів із ІТ компанії “ZoolaTech” разом з ліцеєм “Educator” та ГО “Освіта 360” (раніше “Місце Натхнення”) спільними зусиллями створили літню подорож, що стала особливою для 32 дітей із Бахмута, Запоріжжя, Сум Харкова, які змогли заново відкрити свої дитячі мрії, відпочити та навчитися нового.

“Ми соціально-відповідальна компанія, томуому благодійні проєкти, як частина наших цінностей, надважливі для нас. Ми віримо, що кожна дитина має проживати щасливе дитинство і хотіли відтворити такі можливості для дітей, які втратили свій дім і постраждали від війни.“ZoolaCamp” -  складний проєкт, тому що його цільова аудиторія - вибагливі критики - діти. Але ми прагнули, щоб ті, хто не має можливості, завжди отримував її, тож це причина, чому ця ідея реалізувалася.Зараз ZoolaTech допомагає людям різного віку, але в майбутньому точно виокремимо один напрям, де наша допомога буде найвідчутнішою. Можливо, “ZoolaCamp” став одним із перших проєктів на шляху до цієї мети”, - розповіла про виникнення ідеї проєкту Борисовець Олена, Charity manager в “ZoolaTech”.

 Кожен день у “ZoolaCamp” був наповнений енергією та новими можливостями. Це був трамплін до особистісного зростання. Інтерактивні ІТ-семінари, захопливі заходи для створення команди - усе сприяло тому, щоб табір став майданчиком для навчання, дружби та стійкості. Програма поєднувала навчання, розваги та пригоди. Ранок починався з психологічного кола та занять спортом, згодом стартували заняття з ІТ, робототехніки та англійської мови. Але програма не обмежувалася лише науковими заняттями. Навпаки, відразу після обіду відбувалися майстер-класи з мистецтва та творчості. Діти відкривали перед собою світ кольорів, форм та вираження, розвиваючи свої таланти. Ну й, звісно, яскраві емоції забезпечували басейн та екскурсії мальовничим Прикарпаттям. 

Один із головних аспектів табору були  IT-заняття. Учасники познайомилися з основами програмування, вивчали веб-розробку та робототехніку. Кожен крок у цьому напрямі був підтриманий викладачами, які допомагали дітям розуміти складні концепції та надихали їх на нові досягнення.

“Заняття, що проводились, були дуже різноманітні та цікаві. Ми вивчали основи комп'ютерної графіки та програмування на мові Scratch. Створювали власні зображення та інтерактивні історії, завдяки штучному інтелекту. Також, занурилися у світ Інтернету речей (IoT) та розумних пристроїв, де ми досліджували, як технології можуть зробити наше оточення ще зручнішим та ефективнішим. Змагалися в перегонах із машинок, які самі й зібрали. Влаштовували настільні ігри про технології, де можна було показати свої знання та співпрацювати в командах”, - зазначив Волинський Марк, викладач ІТ-напрямку в таборі.

“Zoola Camp” не обмежувався лише навчанням. У програмі було безліч захопливих екскурсій, які розширювали світогляд учасників. Походи, ігри на природі та спільні пригоди у Карпатах, створили незабутні спогади та дозволили дітям спілкуватися й дружити, відволіктись від труднощів війни. Прогулянки, екскурсії до водоспаду робили кожен день особливим. Діти вчилися цінувати природу та бачити красу навколо.

"Дякую вам за  працю, за час, проведений із дітьми, за цікаві уроки, неймовірні екскурсії та захопливі майстер-класи. Табір перевершив усі очікування. Це майстерність зробити так, щоб під час канікул діти з задоволенням займалися вивченням англійської мови та інформатики. Кожен день отримували нові позитивні емоції", - ділиться враженнями мама однієї з учасниць.

Цей табір був можливий завдяки партнерству з “ZoolaTech”, ліцеєм “Educator” та ГО "Місце Натхнення/Освіта 360”. Спільні зусилля цих організацій дозволили створити неповторний досвід для дітей та зробити їхнє літо неймовірним.

“ZoolaCamp 2023” в Карпатах залишив яскравий слід у серцях як учасників, так і організаторів. Цей табір не лише дозволив навчитися новому, а й надав незабутні емоції та відкрив перед кожним безмежні горизонти можливостей.